Медіаграмотність для вчителів

Новини

Семінар-практикум «Основи медіаграмотності: методика аналізу й коригування теми й тематичної структури повідомлення» пройшов для вчителів Сумських шкіл у рамках діяльності Центру Медіа та Інформаційної грамотності.

На кафедрі журналістики та філології факультету ІФСК СумДУ в рамках діяльності Центру Медіа та Інформаційної грамотності пройшов семінар-практикум із основ медіаграмотності, до якого залучили вчителів сумських шкіл. Головною метою організатори визначили формування в учасників більш глибокого розуміння  аналізу тексту,  предмету мовлення і теми тексту та структурування повідомлення.

Тренер заходу – кандидат педагогічних наук, доцент кафедри журналістики та філології факультету ІФСК СумДУ Ольга Сидоренко – робила акцент на практичну складову, тому слухачі ще до кінця семінару навчилися розрізняти предмет мовлення і тему тексту, структурувати повідомлення відповідно до обраної теми та способів тематичного розгортання повідомлення. Завдяки постійній комунікації з аудиторією та запропонованим вправам, знання були закріплені на практичному рівні.

Учасники також відзначили важливість почутої інформації щодо методів прогнозування читацьких реакцій, корекції тематичної структури та актуалізації теми. Адже саме ці знання можуть бути використаними будь-ким у забезпеченні успішної комунікації, побудові ефективних висловлювань або ж досягненні комунікативної мети в розмові.

За словами вчителів, набуті навички й уміння застосовуватимуть у процесі роботи зі школярами та під час створення власних висловлювань. Тому це ще раз підтверджує актуальність і важливість теми семінару-практикуму, що його провів Центру Медіа та Інформаційної грамотності.

Богдана Шевченко,

студентка групи ЖТ-51