Сходили наПРАВО

Новини

Студенти кафедри журналістики та філології взяли участь у тренінгу прес-секретаря Головного територіального управління юстиції Сумської області, журналіста Ірини Панасенко

Із правовою інформацією в ЗМІ тренер ознайомила охочих 7-8 листопада. Ні, не гортали Конституцію України, не читали закони. Креативили з назвами рубрик для юридичних видань, вигадували тематичні сторінки.

Ірина Панасенко розповіла студентам про джерела правової інформації в Україні, презентувала форми подачі подібних відомостей у ЗМІ. Поговорили про те, яким критеріям має відповідати правова інформація в медіа. Вони, до речі, перегукуються з вимогами до журналістських матеріалів.

Училися на тренінгу не лише зі слів експерта, а й на чужих помилках. Робили це студенти, аналізуючи коректність подачі правової інформації в різних інтернет-виданнях Сумщини.

Завершили дводениий «правовий марафон» інтерактивом. За мотивами казки про Колобка писали матеріали для суспільної газети, дитячого журналу, кримінальних новин та педагогічного видання.

Освітній тренінг відбувся за сприяння регіонального професійного Центру базової медіаосвіти.

Каріна Хачатар’ян