Стартував Сумський обласний конкурс шкільних видань

Без рубрики

Голова громадської організації «МедіаКомпас» Олена Ткаченко у Сумському прес-клубі презентувала проект, спрямований на підвищення медіаграмотності учнів і дала старт конкурсу шкільних видань (газет, радіопрограм, матеріалів сайтів).

Проект, що його здійснює ГО «МедіаКомпас» за підтримки Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні та Сумського державного університету, розрахований на один рік. Передусім організатори зорієнтовані на роботу зі школами, де вже діють гуртки юних журналістів, але в коло уваги потрапляють усі опорні школи області. Передбачено кілька напрямів діяльності: тренінги, майстер-класи, семінари для студентів, школярів і вчителів. Тренінги проводитимуть викладачі кафедри журналістики та філології факультету ІФСК СумДУ та журналісти місцевих медіа. До того ж, учні матимуть змогу отримати не лише теоретичні знання, а й практичний досвід.

– Одним із важливих етапів проекту щодо підвищення медіаграмотності учнів є конкурс шкільних видань (газет, радіопрограм, матеріалів сайтів), – зазначила Олена Ткаченко. – Саме зараз, під час прес-конференції, ми даємо йому старт.

Конкурс проводиться в партнерстві з обласним Департаментом освіти і науки та громадською організацією «Сумський прес-клуб». Положення про конкурс після прес-конференції розміщено на сайтах усіх партнерів.

– Безперечно, такий проект є актуальним і потрібним сучасним школярам, тож ми підтримуємо ініціативу й тісно співпрацюватимемо з організаторами, – наголосила начальник відділу дошкільної, загальної середньої освіти Департаменту освіти і науки Сумської обласної державної адміністрації Світлана Бирченко.

Про деталі конкурсу розповіли під час пре-конференції кандидат наук із соціальних комунікацій, менеджер проекту Тетяна Ковальова та координатор сумської експертної групи Інституту демократії імені Пилипа Орлика, координатор Сумського прес-клубу Алла Федорина.

Підбиття підсумків конкурсу планується приурочити до Всеукраїнського турніру юних журналістів, який традиційно відбувається в квітні на базі Сумської гімназії № 1.

Катерина Шестак,
студентка кафедри журналістики та філології СумДУ