Критичне мислення та майстерність інтерв’ю: два семінари для сумських школярів

Новини

Для учнів сумської школи №15 Центр базової медіаосвіти організував 15 січня два семінари-тренінги: “Уміння критично мислити в перенасиченому інформаційному просторі” та “Майстерність інтерв’ю: як правильно ставити запитання, аби отримати цікаві змістовні відповіді?”.

Тренінги провели доцент кафедри журналістики та філології СумДУ, к. н. із соц. ком. Інна Сипченко та провідний фахівець кафедри журналістики та філології СумДУ, тележурналіст Раїса Стоян.

Учні переглядали відео про те, як не варто спілкуватися з інтерв’ювованим. Старшокласники з викладачами говорили про вимоги, які ставляться до професійного інтерв’юера, про компетентність, необхідну для якісного інтерв’ю, підготовку до спілкування з політиками, представниками влади та бізнесу, а також про різницю між інтерв’ю як жанром та як методом збору інформації.

Школярі побували в навчальних аудиторіях, студентській телестудії кафедри журналістики СумДУ, де вчилися користуватися відеокамерою, радіомікрофоном. Пробували сили в ролі ведучого новин: читали тексти, працювали з цифровою відеокамерою, записувалися, а потім переглядали та аналізували свою роботу.