Андрій Куликов провів онлайн-тренінг для студентів СумДУ

Новини

7 травня 2021 р. у рамках реалізації проєкту «Регіональний професійний центр базової медіаосвіти» відбувся онлайн-тренінг від Андрія Куликова на тему: “Як робити радіо з допомогою аудиторії або Як залучити аудиторію до творення радіо”. Під час зустрічі медіатренер поділився особистим досвідом та деякими нюансами роботи журналіста.
Андрій Куликов пояснив аудиторії, що таке робота медійника: «Насправді, людина нашої професії висвітлює життя людей і події, які відбуваються серед нас. Так, ця справа важка і часто невдячна, але тому, хто чітко розуміє, що хоче від професії пощастило з вибором».
Далі мова йшла про окремі нюанси роботи, наприклад, відстань між мікрофоном та ротом кореспондента для найкращого звучання, а саме «один «Буратіно». При цьому він показав жест із дитячого мультфільму, де герой прикладав розкриту долоню великим пальцем до носа.
Андрій Куликов наголосив також, що варто і чого не можна робити під час інтерв’ю: «Якщо ви колись бачили, як наш колега тисне на співрозмовника і намагається загнати його у рамки – не беріть з цього приклад. Агресія і нечемна поведінка лише зачинить рота людині; намагайтеся навпаки – дати волю. Маю досвід із ситуаціями, коли людина попереджує, що не спілкується українською. Я ніколи не змушую і зазначаю: як вам буде зручно. Після початку діалогу реципієнт звикає до ситуації та вже співає на рідній мові, навіть не помічаючи цього. Ось вам і чудо – сила атмосфери і правильного налаштування».
Відповідаючи на запитання, Куликов пояснив, що пропаганда не може вважатися складовою професії журналіста, і додав: «Маніпуляція – це не інструмент для гідного медійника».
У кінці зустрічі студенти обмінялися з Куликовим побажаннями та висловили надії щодо проведення наступного тренінгу наживо.