Більд-редактор газети “День” розповів студентам-журналістам про репортажне фото

Без рубрики

Більд-редактор щоденної всеукраїнської газети «День» Микола Тимченко 13–14 грудня провів тренінг для студентів спеціальності «Журналістика» Сумського державного університету. Зустріч організував регіональний професійний Центр базової медіаосвіти для школярів, студентів, вчителів та широкої громадськості.

Микола Тимченко розповів про фотопроекти газети «День», зокрема про «Фотоконкурс «Дня», який проводиться вже 20 років, його переможців. Він підкреслив, що важливо після відкриття і проведення виставки організовувати експозиції найсильніших робіт в українських регіонах та закордоном.

Багато уваги тренер приділив стандартам сучасного репортажного фото, особливостям роботи фотокореспондента в полі. Поділився також практичними порадами, на що першочергово необхідно звертати увагу під час зйомки, щоб зробити вдалий кадр на першу шпальту.

Оскільки Микола Тимченко часто працює в зоні ООС (раніше був фотокореспондентом під час подій на Євромайдані, увесь час фіксував сутички мітингувальників із «Беркутом»), то розповів також студентам, чому жоден вдалий кард не вартий здоров’я і життя фотографа та як відчути межу між бажанням отримати ексклюзивну зйомку і невиправданим ризиком фізичної шкоди.